



Szűretlen, palackérleléssel szénsavasított cider, amely 100% magyar almából készül, alkoholtartalma 7%.
Többféle desszertalma keverékének préselt levéből erjesztéssel készül, melyet nyírfacukorral édesítünk vissza. A szénsavasítás palackérleléssel történik, cukor hozzáadásával. Ezen kívül semmilyen egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.
Friss, könnyed, ropogós, almás, olyan, mint egy reduktív fehérbor. Szűretlensége miatt opálos, szalmasárga. A palackérlelés természetes mellékterméke az üveg alján található üledék.


CZIDER LÁNYOK |
Gondoltunk egy nagyot 2010-ben: gyártsunk magyar almából magyar cidert! |
Ketten álluk a termék mögött: Orsi (közgazdász) és Kata (pszichológus). Többéves multis karrierünket háttérbe szorítva vágtunk bele az álmunk megvalósításába. Az ötlet egy cider kóstolón pattant ki Orsi fejédől, aki már évek óta lelkes fogyasztó volt. Persze a kézenfekvő ötlet megvalósítása nem ment máról holnapra. Az internetes és szakirodalmi önképzést pár liter próbagyártása követte. Az eredmény magáért beszélt – bár a barátok és ismerősök elfogultak – minden visszajelzés pozitív volt. Egy ilyen alkalommal szeretett bele Kata az ötletbe és a Cziderbe, és kapcsolódott be a munkába. A nagy lépést már közösen tettük meg, céget alapítottunk, és elkezdtük a vértesboglári családi ház átalakítását. Ezzel párhuzamosan jöhetett a szakmai elmélyülés, amikor Orsi Angliában egy kézműves ciderkészítő mellett tanulta ki a mesterség fortélyait. Még 2012 év végén elkezdett erjedni a Czider a vértesboglári üzemben, amit 2013-ban kóstolhattatok meg először. Azóta fáradhatatlanul gyártunk, hogy mindenki minőségi magyar cidert igyon! |

Limited edition dabinett almával
Dabinett. Egy keserédes cider-alma típus. Nem szép. Nem is kifejezetten finom, étkezési célra nem igazán alkalmas. A cidernek viszont jellegzetes ízt kölcsönöz, ami nagyon karakteressé varázsolja a palackba zárt nedűt. De mi köze a LIMITÁLT KIADÁSÚ termékünkhöz? 🍎...
Hogyan készül a Czider?
Milyen utat jár be az alma a fától a palackig? A cider készítés nagyon hasonlít a reduktív fehérbor technológiához, az alábbi lépésekből áll: 1. szüret egy korábbi hírben láthatjátok a 2023 év pillanatképeit 2. válogatás- mosás [video width="500" height="800"...
Kedvenc Czidereink
Most eláruljuk nekünk melyik a kedvenc Cziderünk! Orsi Ciderkészítőként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindig több liter különféle Czider közül válogathatok 😀 Alapvetően száraz párti vagyok és büszke vagyok arra, hogy a nagyipari és borzasztóan édes...
Mitől Czider a Czider?
Ha betérsz egy szupermarketbe, vagy egy random szórakozóhelyre, akkor valószínűleg valamelyik külföldi nagyipari technológiával készült cider fog a kezedbe kerülni. Ezek jellemzően kevesebb, mint 50% almabort tartalmaznak, viszont a bennük található cukormennyiség...
Czider Rendelés
Ha Gelsén vagy Kilimánban jársz, mindenképp érdemes betérni hozzánk, ahol munkaidőben tudsz vásárolni! Bár tőlünk közvetlenül nem tudsz webshopon keresztül rendelni, de nagyobb mennyiség esetén magánszemélyeket is kiszolgálunk Budapesten. Ha szeretnéd otthon is...

KAPCSOLAT |
E-mail: info@czider.huTelefon:+36 30 3177431 | ![]() |
CÉG INFORMÁCIÓ |
MAGYAR CZIDER KFT.8085 Vértesboglár, Kossuth Lajos utca 40.Adószám: 23946329-2-07
VPID: HU0016317484 |