Kedvenc Czidereink

Most eláruljuk nekünk melyik a kedvenc Cziderünk!

 

Orsi

Ciderkészítőként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindig több liter különféle Czider közül válogathatok 😀

Alapvetően száraz párti vagyok és büszke vagyok arra, hogy a nagyipari és borzasztóan édes termékek helyett valódi alternatívát tudunk felmutatni.

Étkezésekhez leginkább a kevésbé testes, száraz Czidert fogyasztom, illetve akkor is ha frissítő, könnyedebb ízre vágyok. 

Az igazi szerelem számomra azonban a cider almával megbolondított karakteres almabor, ugyanis anno Angliában is ebbe az ízvilágba szerettem bele.  Mióta Dabinett almából mi is készítünk ilyen típusú terméket, ezt iszom amikor testesebb, markánsabb ízre vágyom és leginkább önmagában fogyasztom.

Mivel a félédes Cziderünk sem igazán édes, azért ezt is felpattintom néha. 

Illetve szigorúan szakmai célzattal 😉 és leginkább baráti körben gyakran tesztelek össze különböző évjáratokat és kísérleti tételeket. Ez mindig nagyon izgalmas és sokszor nehéz meghatározni a végére hogy melyik is a kedvenc 😜

 

Kata

Nagyon hangulatfüggő, hogy éppen melyik Czider után nyúlok. Egy laza hétvégi ciderezés alkalmával többnyire a félédes típust választom, de a vacsoránál inkább a szárazat részesítem előnyben. Ha különleges ízvilágot keresek, akkor a cider almát tartalmazó limitált kiadást iszom.

Általában (valószínűleg egy szakmai ártalom 🙂) igyekszem összekóstolni a korábbi évjáratokat és a különböző típusokat, így ritkán állok meg egy üvegnél 😀