Dabinett.
Egy keserédes cider-alma típus.
Nem szép. Nem is kifejezetten finom, étkezési célra nem igazán alkalmas.
A cidernek viszont jellegzetes ízt kölcsönöz, ami nagyon karakteressé varázsolja a palackba zárt nedűt.
De mi köze a LIMITÁLT KIADÁSÚ termékünkhöz?
🍎 Hogy a már megszokott desszertalmák mellett Dabinett-et is tartalmaz.
Ez ugyancsak a zalai almáskertünkben terem 😉
Mik a további különbségek az alap Cziderekhez képest?
🍎 tovább érleljük: a cideralmák magasabb tannintartalmuk miatt alkalmasak a hosszabb érlelésre, melynek eredménye egy testesebb, karakteresebb ízvilág és mélyebb színtónus. Ezt a ciderünket 1 évig érleltük mielőtt a palackokba került.
🍎 a tradicionális brit palackérleléses eljárással szénsavasítjuk: a már kierjedt almabor a palackokban egy másodlagos erjedésen megy keresztül, azaz a maradék élesztő a hozzáadott kristálycukrot szén-dioxiddá alakítja. Ez nagyon kellemes, apró buborékokat eredményez. A palack alján található finomseprő a technológia velejárója, mivel egy folyamatosan változó, élő termékkel van dolgunk.
Mi imádjuk!
És te próbáltad már?